Traditioner och seder

Kina är ett land som är förtrollat ​​av antika tullar och traditioner som de indfödda människorna är stolta över. För många i de västra länderna uttrycker ordet ”Kina” vanligtvis tankar om drakar, jättepandaer, färgen, nummer 8 och de utmärkande kalligraferna, som alla är traditionella till landet.

Kina och hela Europa delar samma landstorlek. Med ett så stort område är tullen alltid olika i olika delar. Dessutom, på grund av det faktum att landet är en av de äldsta äldsta kulturerna, har traditioner vuxit över århundraden med unika festivaler, tull, konst och kök.

Festival
Kinesiskt nyår (eller vårfest) är den viktigaste festivalen firmas över hela landet. Det är den första dagen av hela året i den kinesiska månskalendern. Det är svårt att sakna lycka eller glädje budskap som hängdes i rött från varje dörröppning och lukten av fester blir tillagade när familjer samlas vid denna tidpunkt.

röd lykta i nyår

Legender

När en legend går, finner ett monster, namnet Xi, alltid mat i byar för bristen på mat på vintern. Byborna är rädda för detta monster, så de kommer fram till ett sätt att skrämma och utvisa Xi genom att belysa bambu och klistra in rött papper på sina dörrar. Xi räddar ljudet av tända bambu och röd färg, så det går bort.

Folk jagar framgångsrikt Xi. Dagen människor utvisar Xi, kallar folk det Chu Xi som är kinesiska på nyårsafton. (Chu på engelska betyder utvisning eller dödande.). Nuförtiden tänder folk fortfarande bambu på nyårsafton, men bara för att fira nyårets ankomst.

Konst
Kinesisk kalligrafi har spelat en viktig roll i kinesisk konst. Daterar tillbaka över 3000 år, karaktärer var bilder av objekt som representerar deras mening.

Oraclearna är ursprunget till kinesiska tecken. Enligt kinesisk mytologi uppfann Cang Jie kinesiska karaktärer. Resultat visar att de tidigaste tecknen är oraclerna som graverades på djurens ben eller sköldpaddeskal.

Mästare Wang Hsi-chih (303-361 A.D.) var en enastående representant för kinesisk kalligrafi. Många människor faxar sina verk fram till idag
Genom alla dessa års evolution har karaktärer utvecklats till de ord vi använde idag.

Kök & Mat
Maten är en av de traditionella kulturerna i Kina som är känd runt om i världen. Från rostack och nudlar med bönpasta i Peking till dim sum i Hong Kong, skulle ingen förneka att sorters kinesiska rätter är olika. Det är inte ovanligt att höra människor hälsar varandra genom att fråga ”Har du ätit än?” Många resenärer är medvetna men osäkra på alla etikettraditioner men de flesta lokalbefolkningen kommer att vara toleranta för det udda misstaget. ett leende och följa vad dina medmänniskor gör kommer att få dig igenom.

 

Utforska mer om traditionerna och anpassad av dig själv
Den åldrade kinesiska kulturen, som genomtränger hjärtat och själen hos varje kinesisk person, skiljer sig väldigt annorlunda från västkulturen. Traditioner som hälsningvänner med ”Har du ätit?” Är ibland svåra att förklara i ord eller bilder. Det bästa sättet att förstå hur och varför kineser har unika traditioner och tull är att besöka Kina.

Det skulle vara tillrådligt att förbereda lite innan några resor. China Travel kan hjälpa dig att skräddarsy din resa i Kina, oroa dig, spara tid och pengar! Du kan också gå med i Memorable Karst Landscape och Best of China Tour och promenera runt hutongsna i Peking; eller ha en traditionell middag vid floden i Guilin, en stad med både vacker natur och rik kulturhistoria.

Lämna ett svar