Kinesisk e cigg, en av världens största exportvara

E cigaretten uppfanns i Kina runt 2000 talet.

Dom flesta vet idag vad en e cigg är och vad den används till men så har inte alltid varit fallet. För några år sedan så var det inte många som rökte e cigg eller använde dom till att sluta röka. Idag ser marknaden helt annorlunda ut och det finns idag tusentals med fabriker som tillverkar e-cigaretter och dom flesta finns just i Kina. Närmare bestämt 84% av alla e-cigaretter i hela världen tillverkas i Kina.

Att röka en e cigg är ungefär som att röka en riktig cigarett och just därför används e cigg av många människor som just ett verktyg för att sluta röka.

Inte lika farlig rök

I en vanlig tobak cigarett så eldas eller bränns tobaken medans i en e cigg så förångas istället en vätska som inte har några av dom farliga ämnena som en vanlig cigarett har. Vätskan består oftast av Propylen glykol och Vegetabiliskt Glycerin även förkortat PG och VG.

Enligt nyligen släppta undersökningar är just e ciggen en av världens nu största exportvaror efter textil och Olja om man ska lita på bbc.co.uk.

Att använda en e cigg kan hjälpa en rökare otroligt mycket när han eller hon ska lägga av med sitt nikotinberoende. Ja du läste rätt. En e cigg kan innehålla både nikotin och utan nikotin.

Lämna ett svar