e cigg är en mycket bra produkt

Att röka e cigg är idag en mycket bra produkt som både hjälper till att minska ditt rökbegär. Men också som minskar hälsoriskerna med att röka vanliga cigaretter.

Framtidens sluta röka produkt

Vanliga metoder för att sluta röka såsom nikotin tuggummi, plåster och tabletter är föråldrade. Och har visat sig vara mycket beroendeframkallande. Ska man sluta röka så behövs det flera olika val man måste göra. Ett är att verkligen bestämma sig att sluta röka. När du väl gjort det så kan du välja att sluta helt med nikotinet eller trappa ner. E cigg är ett mycket bra alternativ och många fakta finns att läsa om just fördelarna. Med att börja använda e cigg till att sluta röka med.

handla e cigg

Vad säger lagen?

Idag är det lagligt att använda elcigg i nästan hela Europa och världen med undantag ifrån vissa länder som inte riktigt hängt med i utvecklingen och som oftast och är lätta att övertyga för lobbyismen, det finns stora krafter inom tobaksindustrin och bara inför EU parlamentets val om just E cigg 2016 så skickade Philip Morris över 100 betalda lobbyister till mötet veckorna innan beslutet skulle tas om man får handla E cigg produkter skulle vara lagligt inom EU. I Sverige försökte läkemedelsverket göra e cigg. Och e-juice innehållandes nikotin till ett läkemedelsklassat produkt. Men regeringen röstade emot och därför är numera E cigg och e-juice med nikotin helt lagligt i Sverige.

TPD lagen och dess föreskrifter

Efter Eu parlamentet röstat igenom att E cigg är ett bra hjälpmedel mot rökning. Och det ska vara tillåtet så kom det då en hel del lagar. Och bestämmelser om hur man ska få marknadsföra e cigg och nikotinet. Alla länder har sin egen tolkning och så då självklart Sverige. I Sverige till exempel får man inte sälja E-juice med nikotin i större flaskor än 10 milliliter. Nikotinets styrka per milliliter får heller inte uppnå över 18 mg. Produkterna måste också genomgå flera tester och tillverkare av produkterna måste skicka in registreringar på varenda produkt till myndigheterna.

Shortfills till e cigg och stora e-juicer

Så fort bestämmelserna om att e-juicer innehållandes nikotin inte får säljas i större flaskor än 10 ml. Så kom en ny produkt ut på marknaden som kallas för ”Shortfills”. Det är helt enkelt en flaska som inte är helt fylld upp till toppen med e -juice smaken. Man köper sedan en flaska med rent nikotin på sidan om. Och blandar sedan helt enkelt i nikotinet i Shortfill flaskan. På det sättet kringgår man bestämmelserna och man kan alltså sälja flaskor som är mycket större än 10 ml.

 

Lämna ett svar